Javite nam se
info@idop.hr

IDOP je član ekspertne skupine EFRAG za donošenje EU Standarda o održivosti

IDOP je postao aktivni član ekspertne radne skupine Europske savjetodavne skupine za financijsko izvještavanje (EFRAG) zaduženo tijelo od strane Europske komisije za nacrt EU standarda izvješćivanja o održivosti prema prijedlogu Direktive o korporativnom izvještavanju o održivosti.

EFRAG je također aktivni sudionik EU Platforme za održivo financiranje – čija je svrha savjetovati Europsku komisiju o razvoju taksonomije EU-a te pružiti potporu Komisiji u tehničkoj pripremi delegiranih akata u svrhu provedbe taksonomije EU-a.

Europska komisija, u lipnju 2020., dodijelila je EFRAG-u razvoj novih standarda izvješćivanja o održivosti EU-a prema kojima će trabati biti objavljeni izvještaji o održivosti. Sa svojim iskustvom i znanjem u sastavljanju izvještaja o održivosti, Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) unutar klastera Format i Taksonomija sudjeluje u gradnji ovih novih standarda EU-a, s ciljem postizanja prvog skupa standarda do lipnja 2022., kako je navedeno u novoj Direktivi o korporativnom izvješćivanju o održivosti (CSRD ) prijedlog.

Trebate podršku pri izradi ESG izvještaja?

Pripremite svoj izvještaj o održivosti prema novom regulatornom okviru za ESG izvještavanje.

Europska savjetodavna skupina za financijsko izvješćivanje (EFRAG) služi europskom javnom interesu u području financijskog izvještavanja. Europska komisija zadužila je EFRAG da se pripremi za nove standarde izvješćivanja EU o održivosti. 

Rad stručne skupine pridržava preporuka Radne skupine projekta na standardima nefinancijskog izvještavanja EU-a.

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.