Javite nam se
info@idop.hr

Rockefeller Zaklada predvodnik razvoja platforme o prekomjernom bacanju hrane

Sjedinjene Američke Države godišnje ulažu 162 bilijuna dolara u uzgoj, preradu i prijevoz hrane koja naposljetku nikada ne bude konzumirana. Istovremeno, prosječna četveročlana obitelj iz ovoga razloga godišnje izgubi 1.500,00 dolara. Također, u hranu koja se nikada ne proda uloženi su i čista voda, energija, posjedi, ljudski rad i novac, što neizbježno vodi do izraženih emisija CO2 te trunjenju hrane na odlagalištima.

 

Upravo kako bi se doprinijelo rješenju ovoga problema te smanjilo prekomjerno bacanje hrane, na inicijativu Rockefeller Zaklade, Ministarstva poljoprivrede i Agencije za zaštitu okoliša SAD-a, u partnerstvu dvanaest organizacija u siječnju 2017. službeno je pokrenuo online platforma pod nazovom Further With Food: Center for Food Loss and Waste Solutions.

Cilj ove platforme jest sadržavati:

  • Primjere najboljih praksi kako bi se spriječilo bacanje hrane te poboljšalo recikliranje otpada.
  • Rezultate istraživanja.
  • Informacije o postojećim vladinim, civilnim i inicijativama poduzeća.


Osim gore navedenim skupinama, platforma je namijenjena i akademskoj zajednici, investitorima te široj javnosti kako bi im se omogućila međusobna suradnja, pristup potrebnim informacijama te znanje o njihovoj ulozi kada je riječ o rješavanju ovoga problema.

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.