Javite nam se
[email protected]

Održana premijera dokumentarnog filma Closing the Loop

Sažetak filma

 

Closing The Loop je dokumentarni film o kružnom gospodarstvu kojeg predstavlja prof. dr. Wayne Visser (predsjednik Katedre za održivu transformaciju, profesor Integrirane vrijednosti u Antwerp školi za menadžment) u suradnji s redateljem i dobitnikom Emmy nagrade Graham Ehlersom.

 

Film pokriva tri kontinenta i sadrži komentar svjetskih stručnjaka među kojima su i John Elkington, Michael Braungart, direktori korporativne održivosti iz tvrtki Marks & Spencer i The Body Shop te centri izvrsnosti poput Svjetskog gospodarskog foruma i Sveučilišta Cambridge.

Detaljno su prikazani brojni inovativni primjeri kružnog gospodarstva, uključujući i one iz kompanija Barloworld/Caterpillar (Južna Afrika), Biogen (Ujedinjeno Kraljevstvo), Dutch aWEARness (Nizozemska), Interface (Nizozemska i Njemačka), Novamont (Italija), Quito City (Ekvador) te REDISA (Južna Afrika).

“Part of our problem in moving towards circularity is most people neither see the importance of it nor exactly know how to do it.”
–  John Elkington

Wayne Visser

 

Prof. Dr. Wayne Visser je profesor Integrirane vrijednosti i održive transformacije na Fakultetu za menadžment Sveučilišta u Antwerpenu (Belgija) te profesor Sveučilišta u Cambridgeu na Institutu za vodstvo za održivi razvoj. Kao strateški analitičar, konzultant za pitanja održivosti, stručnjak za društveno odgovorno poslovanje i profesionalni govornik boravio je u preko 74 zemalja u zadnjih 25 godina, gdje je održao više od 300 predavanja i savjetovao više od 150 klijenata.

Dr. Visser je autor više od 26 knjiga i 300 drugih publikacija, kao što su Svjetski vodič za održiva poduzeća, različite encikopedije društvene odgovornosti poduzeća i slično.

Prepoznat je kao jedan od vodećih svjetskih lidera, top 70 sustainerati, top 100 utjecajnih osoba na Twitteru u CSR-u i održivom poslovanju, top 100 lidera za mišljenje u poslovanju s povjerenjem i vodećih 100 lidera globalne održivosti.

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.