Javite nam se
info@idop.hr

Izvještaj globalnih mogućnosti 2018

Global Opportunity Report nastao je prema zaključcima Global Risk Reporta 2018 Svjetskog ekonomskog foruma na kojem je sudjelovalo više od 1000 stručnjaka kako bi zajednički procijenili glavne rizike za održivi razvoj zajednice.

 

Detektirano je ukupno 30 rizika u idućih 10 godina unutar pet kategorija: ekonomska, ekološka, geopolitička, društvena te tehnološka.

 

  • Izvještaj se fokusira na 4 ključna cilja održivog razvoja (SDG10, 12, 12 i 14)
  • Predstavlja 10 poslovnih mogućnosti koje mogu unaprijediti ostvarivanje ovih ciljeva

 

Ovaj izvještaj proučava individualni potencijal svakog pojedinog rizika, kao i njihovu povezanost. Kako bi društvo krenulo naprijed, potrebno je detektirati i minimizirati rizike, što bi naposljetku utjecalo na sprječavanje brojnih ekonomskih šokova, smatraju stručnjaci. Global Risk Report ujedno stvara i distinkciju između rizika i trendova – rizici su temeljeni na određenim predviđanjima, dok su trendovi ustaljeni obrasci koji bi trebali osnažiti ili zaustaviti.

 

Možemo zaključiti da su prema svim navedenim analizama identificirane prilike za održiva rješenja. Primaran cilj ovih izvještaja je detektirati prilike za održiva rješenja u odnosu na globalne rizike koje sve više utječu na poslovanje.

 

Global Opportunity Report 2018 iznosi mogućnosti koje predstavljaju ”GPS” za pokretače promjena (change-makers), a oni su:

 

“Svaki CEO na planeti treba biti siguran da će, slijedeći globalne ciljeve održivog razvoja, moći pretvoriti prilike u profit i dugoročni rast. Naš Global Opportunity Explorer je alat za to. Duboko zaronite!”
– Rasmus Schjødt Pedersen, izvršni direktor tvrtke Sustainia

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.