Javite nam se
info@idop.hr

Globalna Survey

Globalna Survey je projekt koji prikuplja mišljenja i očekivanja o pitanjima održivosti, uključujući i Ciljeve održivog razvoja, u što je više moguće zemalja diljem svijeta.

Institut za društveno odgovorno poslovanje jedan je od promotora projekta.

Ciljevi održivog razvoja (SDGs) plan su za postizanje bolje i održivije budućnosti za sve. Oni su jedinstveni poziv na akciju da se okonča siromaštvo, zaštiti planet i osigura mir i napredak svim zemljama. Ciljevi održivog razvoja definiraju globalne izazove s kojima se suočavamo, uključujući siromaštvo, nejednakost, klimatske i okolišne promjene te mir i pravdu.


Ciljevi su međusobno povezani i važno je da se svaki od njih ostvari do 2030.

Ciljevi projekta

Ključni rezultati

Rezultati Globalne ankete ili Global Survey pokazuju konkretnu potrebu za djelovanjem radi podizanja svijesti i razumijevanja političke i društvene važnosti SDG-a među svim relevantnim ciljnim skupinama i cijelim stanovništvom.
Široka i dosljedna kampanja podizanja svijesti temeljena na Agendi 2030 može biti prikladna mjera.

Vlade, u suradnji sa znanošću i obrazovanjem, gospodarstvom, civilnim društvom i medijima, mogu uspostaviti inicijative u svojim zemljama za razvoj i primjenu odgovarajućih koncepata za širenje SDG-ova s ​​praktičnim preporukama za svakodnevni život.

Joachim Schlange, generalni direktor S&C-a, istraživanje ocjenjuje pozitivno, ali je kritičan prema njegovim rezultatima: „Globalna anketa postigla je globalnu pokrivenost i bilježi kako individualne tako i profesionalne perspektive – što je jedinstveno. Sada je vrijeme da se poduzmu mjere za postizanje SDG-ova do 2030.”

Globalnu anketu financira njemačko savezno ministarstvo za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost, a provodi njemačko savjetovanje o održivosti Schlange & Co. (S&C). Yale Center for Business and Environment (CBEY) naručen je kao akademski partner za znanstvenu podršku.

Želite detaljnije informacije?

Više informacija o projektu dostupno je na linkovima...

Vezani članci

Globalna anketa o SDG-jevima: Rezultati pokazuju potrebu za djelovanjem

Ciljevi održivog razvoja (SDGs) plan su za postizanje bolje i održivije budućnosti za sve. Oni su jedinstveni poziv na akciju da se okonča siromaštvo, zaštiti planet i osigura mir i napredak svim zemljama. Ciljevi održivog razvoja...

Saznajte više

Imate pitanja?

Javite nam se za termin besplatnog prezentacijskog online sastanka

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.