Javite nam se
info@idop.hr

CityTree, inteligentni filter zraka za gradove

Mnogi gradovi diljem svijeta sada su suočeni s ozbiljnim izazovima potaknutim onečišćenjem zraka, što uzrokuje ozbiljne probleme s disanjem njihovih građana. Cijenjeni izvori izvijestili su kako se godišnje izgubilo čak 1,48 milijardi eura u Europi zbog zagađenog zraka.

Upravo su čisti zrak i sigurno disanje to što tvrtka Green City Solutions vidi kao glavni cilj svog inovativnog poslovanja. Osnovani početkom 2014. godine u Dresdenu, osmislili su štedljiv i vrlo učinkovit alat uz pomoć kojeg gradovi mogu lako osigurati kvalitetne životne uvjete za svoje stanovnike. Povezivanjem prirodnih sposobnosti zelenog živog organizma s IoT, rješenja su usmjerena prema održivosti i mjerljivosti kako bi gradili pametne gradove za budućnost.

U ovom kontekstu, CityTree je savršena kombinacija zelenog prostora i korisnosti jer se sastoji od podnog prostora, klupe i mahovine zaštićene pokrivenošću biljkama. Kao rezultat, ovaj prototip veže čestice, dušikove okside i CO2, te proizvodi vrijedni kisik. Integrirana IoT tehnologija prikuplja, analizira i vizualizira podatke o statusu i performansima okoliša CityTreea.

 

Zahvaljujući potpuno automatiziranoj pripremi vode i hranjivih tvari pomoću ugrađenog spremnika, CityTree se zalijeva samostalno. Instalirane solarne ploče proizvode energiju za upravljanje CityTreea, a ta se energija pohranjuje u baterijama. Tvrtka nudi pojedinačne usluge kako bi se osigurala optimalna instalacija proizvoda.

 

“Uz okolišnu korist od čak 275 normalnih urbanih stabala, kompaktan i mobilan CityTree mjerljivo mijenja zrak, hladi i štiti okoliš od buke.”

 

Oslo je postao prvi grad koji je uložio u CityTree, a slijede ga Hong Kong u srpnju 2016. kao pionir u Aziji.

Predstavnici tvrtke održali su prezentaciju o CityTreeu ispred konzorcija Hi4CSR tijekom 2. aktivnosti učenja u Berlinu, u sklopu studijskog putovanja “Odgovorni grad: kružni metabolizam Berlina.”

 

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.