Javite nam se
info@idop.hr

Zakonodavni okvir nefinancijskog izvještavanja

Seminar u organizaciji RRiF-a i IDOP-a privukao je brojne stručnjake u ovome području te poduzećima-obveznicima osigurao korisna znanja koja će im omogućiti izradu kvalitetnih i svrsihodnih izvještaja.

 

Potaknuti Zakonom o računovodstvu te transpoziciji Direktive 2014/95/EU u nacionalne zakonodavne okvire svih zemalja članica, organizatori su prisutnima željeli pružiti znanja iz prakse, kao i smjernice koje će im olakšati izradu prvih nefinancijskih izvještaja. Prema novome zakonskom okviru, određeni će hrvatski poduzetnici od 1. siječnja 2017. ili tijekom kalendarske 2017. započeti s izvještavanjem nefinancijskih pokazatelja što će neizbježno utjecati na njihovu transparentnost i konkurentnost.

 

S obzirom da se brojna hrvatska poduzeća tek susreću s konceptom društveno odgovornog poslovanja i (obveznog) nefinancijskog izvještavanja, predavači su se usmjerili na pitanja poput sadržaja nove zakonske obveze, izradu izvještaja iz perspektive komisije za izbor najboljeg, kao i prednost provjere nefinancijskih informacija.

 

Kako bi se osigurala kvaliteta informacija kao i njihova provjerenost, predavači na seminaru bili su istaknuti stručnjaci u ovome području: Ivana Ravlić Ivanović (Ministarstvo financija), dr. sc. Nikolina Markota Vukić (Institut za društveno odgovorno poslovanje), Filip Hitrec (Ernst & Young), Mirna Maravić (Ministarstvo gospodarstva), Angelika Brnada (Ina Industrija nafte d.d.) i izv. prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić (Ekonomski fakultet).

 

Pravodobnost izbora teme i predavača potvrdio je vrlo dobar odaziv poduzeća-obveznika koja se prvi puta susreću s nefinancijskim izvještavanjem. Diskusija koja je uslijedila nakon svakoga predavača te brojna postavljena pitanja pokazali su kako je nužna edukacija poduzeća u ovome području.

 

Kako je riječ o temi koja će biti sve zastupljenija u javnom diskursu, Institut za društveno odgovorno poslovanje organizirat će brojne edukacije važne za ovo područje. 

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.