Javite nam se
info@idop.hr

Nefinancijsko izvještavanje i važnost tehnologije

Organizirali smo predavanje na temu nefinancijskog izvještavanja i važnosti tehnologije u procesu prikupljanja i obrade podataka.

Dr. sc. Donato Calace, iz britanske konzultantske kuće Datamaran, održao je predstavnicima hrvatske poslovne zajednice zanimljivo predavanje o budućnosti nefinancijskog izvještavanja, nakon čega se razvila zanimljiva diskusija.

Datamaran sadrži informacije o više od 100 nefinancijskih aspekata poslovanja, podatke o 7000+ poduzeća i njihove izvještaje te više od 1000 online poveznica na medije i društvene mreže.

Dr. Calace je objasnio kako financijske i ne-financijske informacije možemo gledati kroz prizmu strateških i ne-strateških informacija na kojima se temelji i društveno odgovorna strategija poduzeća.

Hrvatska poslovna zajednica pokazala je najviše zainteresiranosti za relevantnost objavljenih informacija, te tko čini najveće čitatelje nefinancijskih izvještaja. Jasno se zaključilo kako hrvatski regulatorni okvir, a posebno Zakon o računovodstvu, nadilazi EU Direktivu o nefinancijskom izvještavanju postavivši dodatni uvjet objavljivanja nefinancijskog izvještaja na web stranici poduzeća minimalno 5 godina (opći rok zastare u Hrvatskoj je 5 godina).

Time sve objavljene nefinancijske informacije dobivaju na važnosti jer poduzeća idućih 5 godina “stoje” iza svojih objavljenih nefinancijskih izvještaja te garantiraju investitorima njihovu točnost i relevantnost, koji su najveći čitatelji ovih izvještaja.

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.