Javite nam se
[email protected]

Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj

‘Najveća svjetska lekcija u Hrvatskoj’ je projekt Švicarsko-hrvatskog programa suradnje koji za cilj ima približiti globalne Ciljeve održivog razvoja (engl. Sustainable development goals – SDGs) mladima u Hrvatskoj kroz prijevod i izradu obrazovnog sadržaja, kroz radionice, seminare i studijske posjete.

Partneri na projektu su Institut za društveno odgovorno poslovanje (koordinator projekta), Udruga Lijepa Naša Zagreb, Osnovna škola Jabukovac i Prva privatna gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba.

Ovim projektom stvara se obrazovni sadržaj za učenike osnovnih i srednjih škola kako bi u budućnosti bili spremni na nove društvene i okolišne izazove i mogli donositi važne životne i poslovne odluke. Od velike je važnosti stvoriti ovakav obrazovni sadržaj upravo za učenike osnovnih i srednjih škola koji su u životnom periodu kada dnevno primaju najviše informacija koje trebaju integrirati u svakodnevne aktivnosti i o kojima najviše ovisi daljnji razvoj njih kao pojedinaca, kao i društva u kojem djeluju.

Obrazovni sadržaj koji će rezultirati ovim projektom pristupa podučavanju teme održivog razvoja na privlačan i jednostavan način. Kako bi ovaj tip obrazovanja i sam bio dugoročno održiv, u projektu je stavljen fokus kako na razvoj obrazovnog sadržaja tako i na razvoj kompetencija za cjeloživotno obrazovanje kroz istraživački i stvaralački element mladih.

U prvim fazama projekta fokus će biti na prevođenju, izradi i prilagodbi edukativnih materijala iz područja održivog razvoja za učenike, nastavnike i roditelje/skrbnike. Također se će se provesti i radionice za roditelje/skrbnike te učenike i nastavnike. Program izobrazbe za održivi razvoj namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola provest će se kroz debate, brainstorming, radove u skupinama, radove u paru, korištenje multimedije, iskustvene vježbe, Eko kviz te studijske posjete primjerima dobre prakse održivog razvoja.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook

#NajvećaSvjetskaLekcija #ŽivimOdrživo
Instagram
Twitter @najvecalekcija

Preuzimanje datoteka:

Webinari Najveća svjetska lekcija

Plakat “Ciljevi održivog razvoja”

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.