Javite nam se
[email protected]

Konferencija Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost

Konferencija Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost ima za cilj približiti i povezati poslovni sektor i sportske organizacije.

Sport može igrati važnu ulogu u borbi protiv diskriminacije i promicanju ljudskih prava, tolerancije i socijalne uključenosti. Stoga je ključno pojačati sposobnosti i kapacitete sportskih organizacija za provedbu društveno odgovorne politike.

Ova konferencija dio je projekta GoSport, koji ima za cilj poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu poboljšanje dobrog upravljanja unutar sportskih organizacija te približavanje društvu i podizanje svijesti o društvenim pitanjima.

Svi sudionici/e koji budu prisutni dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

18.02.2022, Petak

10:00 – 13:00

RRiF Visoka škola za financijski menadžment, Martićeva 29, Zagreb

Agenda

10:00 – 10:05

Pozdravni govor

10:05 – 10:25

Prezentacija postignutih rezultata projekta GoSport

Predavač: Institut za društveno odgovorno poslovanje

10:25 – 10:55

Važnost društveno odgovornog poslovanja u razvoju sporta

Predavač: Ratko Kovačić, Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO)

10:55 – 11:10

Primjeri dobre prakse

Predavač: Marin Ilej, Unicef

11:10 – 11:25

Primjer dobre prakse

Predavač:Irena Tolić Jularić, Kaufland

11:25 – 11:40

Pauza

11:40 – 12:00

Primjer dobre prakse: Erasmus+ projekt LETSWIM

Predavač: Ana Sršen, klub Natator

12:00 – 12:20

Primjeri dobre prakse: Sportske manifestacije na ekološki način 

Predavač: Ana Krauthacker, Hrvatski judo savez (HJS)

 

12:20 – 12:35

Zaključne riječi

Predavači

irena-web

Irena Tolić Jularić

Svoj staž u Kauflandu koji traje već preko 13 godina započela je u Prodaji, a od 2016. godine u okviru službe za Korporativne komunikacije odgovorna je za teme vezane uz društveno odgovorno poslovanje.

ana-srsen

Ana Sršen

Čestverostruka paralimpijka, višegodišnje iskustvo u vođenju sportskih organziacija od klupskog do nacionalnog nivoa, voditeljica lokalnih, nacionalnih i transnacioanlnih projekata u sportu.

ana-krauthacker

Ana Krauthacker

Posljednjih 15 godina radila je u Optimi telekom kao voditeljica odjela za reklamacije, te od 2020. godine prvo kao vanjski suradnik u organizaciji Europskog prvenstva u judu, a 2021. godine postaje zamjenik glavnog tajnika Hrvatskog judo saveza.
Radi na organizaciji sportskih manifestacija i edukaciji sudionika i članstva HJS, te integraciji i socijalizaciji djece bez adekvatne roditeljske skrbi u sport i djece s poteškoćama u razvoju.

ratko-kovac

Ratko Kovačić

Ratko Kovačić svoju je karijeru u paraolimpijskom sportu započeo kao stolnotenisač koji je predstavljao Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Sydneyu i Ateni.

Iz iskustva je shvatio koliko je za razvoj sporta osoba s invaliditetom potrebna snažna krovna organizacija te je od 1997. do danas uspio HPO razviti iz male skupine entuzijastičnih sportaša u respektabilnu organizaciju koja predstavlja (i razvija) paraolimpijski sport.

HPO je pod njegovim vodstvom prepoznat i na međunarodnoj razini kako od strane Međunarodnog paraolimpijskog odbora tako i od EPCa u čijem je radu sudjelovao od 1999. kao član Upravnog odbora, od 2013. kao dopredsjednik, a 2017. je bio izabran za predsjednika Europskog paraolimpijskog odbora.

Marin_Ilej

Marin Ilej

Komunikacijskom timu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Marin se pridružio 2014. godine, a 2018. godine preuzeo je i ulogu voditelja komunikacija.

Odgovoran je za stratešku komunikaciju i zagovaranje, odnose s partnerima i dionicima, vodi i komunikacijsku strategiju brojnih kampanja i projekata među kojima se trenutno ističu humanitarna utrka Mliječna staza, Dani medijske pismenosti, Muzej realnosti i EU Jamstvo za svako dijete.

Profesionalnu karijeru započeo je prije 17 godina, nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a iza njega je bogato iskustvo u medijima, agencijskom sektoru te financijskoj i prehrambenoj industriji.

 

Troškovi

Sudjelovanje na konferenciji Razvoj sporta kroz društvenu odgovornost je besplatno.

Za više informacija kontaktirajte nas na [email protected]

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.