Javite nam se
info@idop.hr

Inovativni poslovni modeli održivosti konzultantske kuće SustainAbility

U ovom izvještaju SustainAbility se bavi pitanjem inovacija na polju poslovnih modela u kontekstu održivog razvoja, te naglašava važnost korjenitih promjena u poslovanju današnjih poduzeća kako bi održivi razvoj zaživio u mnogo većoj mjeri. Promatrajući sadašnje poslovne modele zaključili su da male inovacije i promjene jednostavno nisu dovoljno učinkovite da bi omogućile poduzećima, industrijama i čitavim ekonomijama kvalitetno društveno odgovorno poslovanje. Nužan je potpuno novi pristup poslovanju i stvaranju novih vrijednosti.

 

Temeljita promjena poslovanja i kreiranje potpuno novih poslovnih modela nije nova ideja, no zbog postojećih interesnih grupa, poslovni lideri često zauzimaju stav “Čemu popravljati ako nije razbijeno”. Međutim, drastične ekološke, društvene, političke i tehnološke promjene zahtijevaju i potpuno inovativne pristupe poslovanju kako bi se znatnije potaknula održivost, ali i otkrile nove poslovne vrijednosti u njoj.

 

Svrha je ovog izvještaja pružiti nadahnuće i ponuditi okvir za promišljanje, raspravu i razvijanje novog pristupa poslovnim modelima.

 

Kliknite na sliku kako biste bolje proučili 20 inovativnih i održivih poslovnih modela.

 

Kolačiće koristimo da bi vam osigurali najbolje iskustvo na našoj web stranici.