Hi4CSR u Londonu

Drugi transnacionalni projektni sastanak (TPM) unutar Hi4CSR projekta održan je 5. srpnja 2017. u Londonu. Na sastanku su sudjelovali predstavnici osam europskih organizacija iz područja društveno odgovornog poslovanja: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hr­vatska), Abis – The Academy of Business in Society (Bel­gija), Ekvilib Institute (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Ciljevi drugog projektnog sastanka bili su upoznavanje partnera s trenutnim statusom projekta i dosadašnjim napretkom, rasprava o projektnim ciljevima, fazama i obavezama partnera te planiranje budućih aktivnosti.

Koordinator je u svojoj prezentaciji dao pregled svih dosad provedenih projektnih i diseminacijskih aktivnosti te implementacije i upravljanja projektom. Također je pružio informacije o sadržaju i strukturi DOP vodiča, te definirao rokove za završetak vodiča kao i obaveze partnera u vezi njegova nastanka. Koordinator je također izvijestio partnere o dosadašnjem utjecaju projekta na partnerske organizacije, predstavnike partnera, ciljne skupine i druge relevantne dionike.

Nakon prezentacija, uslijedila je rasprava o DOP Vodiču te budućim projektnim aktivnostima a predstavnik partnera Bridging to the Future, Xavier Lewis Rodriguez, predstavio je ostalim partnerima svoju kompaniju, glavne ciljeve i aktivnosti te ideju iza Impact Huba u Islingtonu, gdje je sastanak i održan. Impact Hub je coworking prostor za start up kompanije, poduzetnike i freelancere posvećen socijalnim inovacijama, razvoju društveno odgovornog poduzetništva i stvaranju pozitivnih promjena. Impact Hub Islington je dio te globalne mreže od preko 80 Hubova i 15 000 članova diljem svijeta, koja svoj prostor ima i u Hrvatskoj.

Sljedeća aktivnost u sklopu projekta bit će petodnevna obrazovna aktivnost u Bruxellesu, koja će se održati od 11. do 15. rujna 2017.
Dodatne informacije o Hi4CSR projektu te drugom TPM-u možete pronaći ovdje.

 860X570x