Harmonization and Implementation of CSR Directives - Hi4CSR

Projekt Hi4CSR službeno otvoren prvim transnacionalnim sastankom u Ljubljani

Prva projektna aktivnost unutar projekta Hi4CSR, transnacionalni projektni sastanak (TPM), održao se 14. listopada 2016. u Ljubljani. Sudionici sastanka bili su predstavnici sedam organizacija-partnerica: RRiF-a (koordinator projekta, RH), IDOP-a (RH), GiG-a (NJEM), Sveučilišta LUM (ITA), Pontis Foundation-a (SLK) i ABIS-a – The Academy of Business in Society (BEL). Domaćin prvog uvodnog sastanka bio je slovenski partner - Ekvilib Inštitut – krovna organizacija za DOP u Sloveniji.

Prvi TPM imao je nekoliko važnih ciljeva:

1. Otvorenje projekta i međusobno upoznavanje partnera.

2. Službeno predstavljanje projekta, projektnih ciljeva i budžeta.

3. Raspravu o zajedničkim ciljevima, aktivnostima, fazama i rezultatima projekta.

4. Dodatno pojašnjenje obveza i zadataka svih partnera.

5. Sudjelovanje u neformalnom dijelu sastanka koji je uključivao zajednički ručak i šetnju Ljubljanom.

Svi su se sudionici sastanka složili kako im je vrlo drago što njihove organizacije sudjeluju u projektu te kako ga vide kao izvrsnu priliku za profesionalni, ali i osobni razvoj, razvijanje novih vještina te povezivanje s drugim članicama Europske unije.

Utvrđeno je kako je glavni cilj projekta razmjena dobrih praksi kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji EU DOP direktiva u nacionalna zakonodavstva, s naglaskom na obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje. Svaki projektni partner unutar konzorcijuma odabrao je jednu specifičnu direktivu za svoju zemlju na kojoj će, uz pomoć drugih partnera, kontinuirano raditi u sljedećih osamnaest mjeseci. 

TPM je zaključen zajedničkim razgledavanjem Ljubljane te ručkom u društvenom poduzeću Skuhna.

Sljedeća projektna aktivnost bit će prva petodnevna obrazovna aktivnost (learning activity) u Zagrebu, u siječnju 2017. Ona će biti prilika za prvu službenu razmjenu dobrih praksi, uz pomoć poduzeća i donositelja odluka.

Dodatne informacije o projektu Hi4CSR te prvome TPM-u doznajte ovdje.

Tpm1

Screen Shot 2016-11-05 At 23.47.57