Započeo obrazovni ciklus ''Osnaživanje lokalnih zajednica kroz komunikaciju i suradnju s DOP poduzećima''

Obrazovni ciklus ''Osnaživanje lokalnih zajednica kroz komunikaciju i suradnju s DOP poduzećima'' započeo je unutar Instituta za društveno odgovorno poslovanje

Predavanje je bilo otvoreno za svu zainteresiranu javnost te je predstavljalo svojevrstan uvod u cjelokupni obrazovni ciklus. Prisutni su tako dobili potrebna znanja kada je riječ o temeljima i ciljevima DOP-a, njegovim glavnim karakteristikama te važnosti kada je riječ o doprinosu lokalnim zajednicama.

Cilj predavanja bilo je osigurati potrebno znanje nužno za razumijevanje koncepta DOP-a, njegovih benefita, važnosti i sve presudnije uloge u razvoju sigurnih, kvalitetnih i prosperitetnih zajednica te novih, transparentnih koncepata rada i poslovanja.

Predavanje je zaključeno predstavljanjem transeuropskog strateškog projekta Hi4CSR unutar programa Erasmus+. Riječ je o projektu u kojem Institut za društveno odgovorno poslovanje sudjeluje kao partner - sveukupni cilj projekta je razmjena dobrih praksi kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji EU DOP direktiva u nacionalna zakonodavstva, s naglaskom na obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje.

S obzirom kako je svaki projektni partner unutar konzorcijuma odabrao jednu specifičnu direktivu za svoju zemlju na kojoj će, uz pomoć drugih partnera, kontinuirano raditi u sljedećih osamnaest mjeseci, otvorenje obrazovnog ciklusa bilo je prilika za predstaviti prisutnima ciljeve i aktivnosti projekta, važnost razvoja ovakvih i sličnih projekata u području DOP-a, kao i pozvati ih na dijalog i uključivanje u razgovor s projektnim partnerima.