Ljudski resursi i društveno odgovorno poslovanje

Drugo predavanje unutar obrazovnog ciklusa Osnaživanje lokalnih zajednica kroz komunikaciju i suradnju s DOP poduzećima održalo se 24. studenoga 2016. u 17 sati u Institutu za društveno odgovorno poslovanje.

Predavanje je održala Marija Markus, B.A. Human Resources Management, suosnivačica IDOP-a te je kroz dijalog s prisutnima predstavila utjecaj društveno odgovornog poslovanja na ljudske potencijale poduzeća i organizacija. Također, prisutni su dobili priliku saznati mnogo više o važnosti održivog razvoja u ljudskim potencijalima, kao i korisne alate i smjernice za implementaciju istog. Nakon predavanja održala se vrlo zanimljiva diskusija.

Marija Markus diplomirala je ljudske potencijale i psihologiju na američkom fakultetu u Ženevi u Švicarskoj. Nakon dugogodišnjeg rada u ljudskim potencijalima u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj, stečeno znanje i iskustvo odlučila je iskoristiti u području društveno odgovornog poslovanja. Stručnjak je za ljudske potencijale, pogotovo u segmentu DOP-a te kroz direktno djelovanje putem seminara, edukacija i radionica zainteresiranoj skupini približava važnost sinergije HR-a i DOP-a.

Više o IDOP-ovim obrazovnim programima doznajte ovdje.