Europski tjedan održivog razvoja 2017.

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Kao i protekle godine (2016.), i ove će godine Institut za društveno odgovorno poslovanje održati aktivnost u sklopu tjedna, te vas poziva na prikazivanje dokumentarnog filma Before the Flood, koji govori o razornim posljedicama globalnog zatopljenja i utjecaju klimatskih promjena na naše ekosustave, lokalne zajednice i planet kao cjelinu.

Prema Ciljevima održivog razvoja UN-a, klimatske promjene su najveća prijetnja održivom razvoju, a njihovi negativni utjecaji najviše pogađaju najranjivije zajednice. Teme filma izravno su povezane s Ciljem 13, koji naglašava nužnost poduzimanja hitnih akcija u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica, Ciljem 14, koji naglašava potrebu očuvanja i održivog korištenja oceana, mora i morskih resursa, te Ciljem 15, koji ima za cilj zaštitu, uspostavljanje i promicanje održivog korištenja kopnenih ekosustava, održivo upravljanje šumama, suzbijanje dezertifikacije, zaustavljanje degradacije tla te sprečavanje uništavanja biološke raznolikosti, budući da su upravo klimatske promjene jedna od najvećih prijetnji bioraznolikosti.

Prikazivanje filma ima za cilj podizanje svijesti o Ciljevima održivog razvoja, informiranje sudionika i aktivno uključivanje u raspravu o važnosti i provedbi Ciljeva.

Prikazivanje filma i diskusija održat će se u 5. lipnja 2017. od 18 do 21h u prostorijama Instituta za društveno odgovorno poslovanje, Pile I. 23, Zagreb. Prijaviti se možete na: info@idop.hr.

Radujemo se vašem dolasku!