Predavanje i radionica: Svijet bez gladi

Predavanje i seminar Svijet bez gladi predstavlja glavne izazove cilja SDG2 i najvažnije inovacije u ovom području, a radionica je usmjerena na pronalazak rješenja za održivu proizvodnju i potrošnju hrane.

Cilj održivog razvoja broj 2 usmjeren je na iskorjenjivanje gladi i svih oblika pothranjenosti, osiguravanje opskrbe hranom za sve i postizanje održive proizvodnje hrane do 2030. godine. Da bismo osigurali hranu za 795 milijuna gladnih ljudi danas i još dvije milijarde više koliko će nas biti 2050. godine, potrebna je sustavna promjena globalnog sustava poljoprivrede i proizvodnje hrane.

U isto vrijeme, godišnje se baci više od trećine ukupno proizvedene hrane, od čega 88 milijuna tona samo u EU. Zbog svega toga vrijeme je za radikalno promišljanje proizvodnje, distribucije i konzumacije hrane. Upravo zato važno je raditi na podizanju svijesti o iskorijenjivanju gladi kao preduvjetu održivog razvoja, informiranju sudionika i aktivnom uključivanju u raspravu o provedbi ovog cilja. IDOP će kroz predavanje predstaviti najvažnije spoznaje, glavne izazove ovog cilja i najvažnije inovacije u području, a radionica će biti usmjerena na pronalazak rješenja za održivu proizvodnju i potrošnju hrane. Predavanje će se održati 30. svibnja 2018. u 10h u prostorijama IDOP-a, na adresi 1. Pile 23.

Više o Cilju održivog razvoja SDG2 možete saznati ovdje.Img8

Img10