Obrazovni ciklus ''Osnaživanje lokalnih zajednica kroz komunikaciju i suradnju s DOP poduzećima''

Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) provodi obrazovni ciklus pod nazivom ''Osnaživanje lokalnih zajednica kroz komunikaciju i suradnju s DOP poduzećima'' koji je dio širega istraživanja o DOP-u Hrvatskoj. 

Zdrave zajednice ovise o zdravim poduzećima, a zdrava poduzeća ovise o sveukupnoj društvenoj i okolišnoj stabilnosti zajednica u kojima djeluju. Upravo kako bi se pridonijelo smanjenju komunikacijskog jaza među njima te otklonile brojne prepreke u njihovoj međusobnoj suradnji i komunikaciji, provest će se specijalizirani obrazovni ciklus.

Za više informacija i datume održavanja obrazovnog ciklusa obratite se na ured@idop.hr.

___________________________________________________________________________

1. Temelji, oblici, mehanizmi: Društveno odgovorno poslovanje kao odgovor na globalne trendove i pritiske 

csrPrvo je predavanje koje će funkcionirati kao svojevrstan uvod u cjelokupan obrazovni ciklus na kojem će se korisnicima obrazložiti principi, temelji i ciljevi DOP-a, njegove glavne karakteristike te važnost kada je riječ o doprinosu razvoju lokalnih zajednica. Kroz prikaz i analizu primjera dobre prakse prisutni će dobiti potrebno temeljno pozadinsko znanje kako bi razumijeli ulogu DOP-a u razvoju kvalitetnijih, sigurnijih i transparentnijih zajednica, ali i mogućnosti koje im ono otvara za daljnja djelovanja. Prisutni će dobiti znanje koje će im omogućiti razumijevanje koncepta DOP-a, njegovih benefita, važnosti i sve presudnije uloge u razvoju sigurnih, kvalitetnih i prosperitetnih zajednica, kao i razumijevanje novih, transparentnih koncepata rada i poslovanja. 

___________________________________________________________________________ 

2. Utjecaj EU direktive 2014/95/EU o nefinancijskom izvještavanju na odgovoran i transparentan rad poduzeća

EulawPredavanje je usmjereno na zakonodavni okvir kada je riječ o regulaciji rada poduzeća u području DOP-a. Ovo će predavanje u središte diskusije postaviti obveze poduzeća o nefinancijskom izvještavanju. 

Predavač: Nikolina Markota Vukić, dr. sc. je savjetnica na području nefinancijskog izvještavanja. Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s temom iz područja nefinancijskog izvještavanja i društveno odgovornih strategija poduzeća. Prošla je certificiranu edukaciju za nefinancijsko izvještavanje prema GRI smjernicama. Redovito sudjeluje u raznim konferencijama, seminarima i radionicama iz područja održivosti. 

___________________________________________________________________________ 

3. Ljudski potencijali i društveno odgovorno poslovanje
HRDruštveno odgovorno poslovanje i poštivanje ljudskih prava kao temeljna komponenta ljudskih potencijala posljednje je predavanje kroz koje ćemo prikazati utjecaj društveno odgovornog poslovanja na ljudske potencijale poduzeća i organizacija. Obzirom na trendove u poslovanju velikih poduzeća i njihov sve veći fokus i interes za dosad manje bitne segmente poput ljudskih prava, zadovoljstva zaposlenika, upravljanja učinkom i kvalitetnog zapošljavanja, došlo je i velikog interesa za implementacijom društveno odgovornog poslovanja kroz svaki aspekt ljudskih potencijala. Kroz ovo ćemo predavanje predstaviti zašto održivi razvoj mora biti neophodan dio ljudskih potencijala, kao i korisne alate i smjernice za implementaciju istog.

Predavač: Marija, B.A. Human Resources Management, diplomirala je ljudske potencijale i psihologiju na američkom fakultetu u Ženevi u Švicarskoj. Nakon dugogodišnjeg rada u ljudskim potencijalima u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj, stečeno znanje i iskustvo odlučila je iskoristiti u području društveno odgovornog poslovanja. Stručnjak je za ljudske potencijale, pogotovo u segmentu DOP-a te kroz direktno djelovanje putem seminara, edukacija i radionica zainteresiranoj skupini približava važnost sinergije HR-a i DOP-a.

Za više informacija i datume održavanja obrazovnog ciklusa obratite se na ured@idop.hr.