Doniranje hrane od strane poduzeća

Prema službenim podacima Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujednjenih naroda na godišnjoj se razini diljem cijeloga svijeta baci jedna trećina sve proizvedene hrane. Riječ je o izrazito važnom problemu s obzirom na energiju, resurse i kapital koji su uloženi u proizvodnju, ali i kasnije uništavanje hrane. Pritisci civilnih inicijativa te brojni primjeri dobre prakse Europske unije rezultirali su novim Pravilnikom o doniranju hrane i hrane za životinje koji je stupio na snagu 8. prosinca 2015. godine.

Unatoč novome Pravilniku, nije zabilježeno izražajnije doniranje hrane od strane poduzeća, kao niti pojačan dijalog između poslovnog i civilnog sektora kada je riječ o ovome problemu.

Cilj ove radionice jest edukacija poduzeća i ostalih zainteresiranih strana o uvjetima koje donosi novi Pravilnik o doniranju hrane, kao i o samoj važnosti doniranja hrane kada je riječ o društveno odgovorno  poslovanju.

Jednodnevna radionica Instituta za društveno odgovorno poslovanje osigurat će stručna znanja vezana za novi Pravilnik te pitanje doniranja hrane u Hrvatskoj, kao i:

  • Razumijevanje uvjeta i pravila zadanih Pravilnikom koji se odnose na sve dionike.
  • Znanje potrebno za ispravno doniranje hrane.
  • Razumijevanje rješenja te doprinos primjerima dobre prakse.
  • Razumijevanje važnosti doniranja hrane.
  • Znanje o inozemnim primjerima dobre prakse.

Radionica je namijenjena:

  • Poduzećima i poduzetnicima
  • DOP managerima
  • DOP konzultantima
  • Stručnjacima za održivi razvoj
  • Civilnom društvu i humanitarnim udrugama
  • Marketinškim stručnjacima
  • Stručnjacima za odnose s javnošću
  • Novinarima i medijskim stručnjacima
  • Potrošačima
  • Akademskoj zajednici
  • Studentima 

 

PROGRAM RADIONICE

___________________________________________________________

 

8:30 – 09:00 Registracija

09:00 – 10:30  1. Dio radionice

1. O Institutu za društveno odgovorno poslovanje

2. Ključne promjene koje je donio novi Pravilnik o doniranju hrane i hrane za životinje: Prilike i ograničenja
­­­

3. Tko mogu biti donatori? Kako donirati?

4. Tko mogu biti posrednici pri doniranju? Zašto su neophodni?

5. Potrebna rješenja za održivi sustav doniranja hrane

 

10:30 – 11:00 Pauza

 

11:00 – 12:30 2. Dio radionice

1. Važnost doniranje hrane od strane poduzeća

2. Prakse i dobri primjeri u Europskoj uniji

3. Suradnja s  dionicima i osluškivanje okoline

12:30  - 13:00 Zaključi i diskusija

 

Prijave se zaprimaju na info@idop.hr.

CIJENA RADIONICE: upit za ponudu molimo pošaljite na info@idop.hr.