Pridružite se GRI-ju i UN Global Comapctu u oblikovanju izvještavanja o Globalnim ciljevima održivog razvoja

U rujnu 2016. Global Reporting Initiative (GRI) i UN Global Compact najavili su partnerstvo pod nazivom SDG Leadership through Reporting - novu inicijativu za promicanje i oblikovanje budućnosti nefinancijskog izvještavanja o Globalnim ciljevima održivog razvoja.

U prvoj fazi partnerstva predviđeno je objavljivanje globalnog popisa najvažnijih informacija za praćenje poslovnih doprinosa i utjecaja na Globalne ciljeve održivog razvoja. Ovaj će se dokument razvijati do UN-ovog High Level Political Foruma u srpnju 2017.

U drugoj je fazi pak predviđen razvoj integracije Globalnih ciljeva održivOG razvoja u GRI Standarde te redizajn UN Global Compacta o napetku.

GRI i UN Global Compact razvili su partnerstvo temeljeno na zajedničkom uvjerenju kako će poslovne aktivnosti odrediti uspjeh ambicioznog plana koji stoji iza Strategije održivog razvoja 2030 te ostvarenja Globalih ciljeva održivog razvoja.

Partnerstvo ima nekoliko osnovnih ciljeva:

  • Pomoći poduzećima u izvještavanju o Globalnim ciljevima održivog razvoja.
  • Implementirati ih u već postojeće procese.
  • Kontinuirano osnaživati poduzeća kako bi Globalni ciljevi oživjeli u stvarnosti.

Kako i zašto se možete uključiti u partnerstvo između GRI-ja i UN Global Compacta?

  • Obratite se GRI-ju sa svojim pitanjima i potrebama putem www.globalreporting.org.
  • Uključivanjem možete ostvariti brojne benefite kao što su bolje razumijevanje i oblikovanje praksi investitora kada je riječ o integriranju Globalnih ciljeva održivog razvoja u analize i moguće posljedice na nefinancijsko izvještavanje.
  • Ostvariti priliku za dobivanjem i učenjem praktičnih znanja, pogleda i alata vezanih za ključne trendove i najbolje prakse.
  • Ostvariti priliku za suradnju s GRI-jem i UN Global Compactom u kreiranju novih politika izvještavanja.
  • Pristup mreži stručnjaka i vodećih kompanija.
  • Uspješno integrirati Globalne ciljeve održivog razvoja u svoje poduzeće.

B (1)

 

“We are a member of the GOLD Community and support the mission of GRI to empower decision makers everywhere, through GRI Sustainability Reporting Standards and its multi-stakeholder network, to take action towards a more sustainable economy and world.”